Geplaatst op 4 oktober 2016

Het industrieterrein tussen de A6 en de Lage Vaart draagt nog maar enkele weken de naam Zuiderpark en de bouw van een nieuw bedrijfspand is al een feit. Samen met wethouder Sparreboom van economische zaken en projectleider Christiaan van Ommeren van Groothuis Bouwgroep zetten de directeuren Michael Hendriks en Roy van Voorst van BModesto de eerste schop in de grond. Naar verwachting zal nog dit jaar het nieuwe pand van de farmaceutische groothandel gereed zijn.

Het nieuwe gebouw van BModesto beslaat een oppervlakte van ruim 3000m2, drie keer zo groot als het huidige pand aan de Artemisweg. Directeur Hendriks is trots: “Vier jaar geleden begon ik in mijn eentje dit bedrijf. Mijn oom (Roy van Voorst) kwam mij in 2016 versterken. Samen met zijn vrouw was hij werknemer negen en tien. En nu, slechts twee jaar later, werken er 50 mensen bij ons familiebedrijf en blijven we maar groeien.” Ook wethouder Sparreboom is blij met de uitbreiding van BModesto: “Uiteraard stimuleren we bedrijven om zich in Lelystad te vestigen, maar een uitbreiding van onze huidige ondernemers is net zo waardevol.”

Zuiderpark

De start van de bouw komt slechts enkele weken nadat het bedrijventerrein een nieuwe naam kreeg. Het gebied was eerst onderdeel van Flevopoort, maar heet nu Zuiderpark.
Sparreboom licht toe: “De naamsverandering is een initiatief van Bedrijfskring Lelystad die als wens had om dit gebied anders te positioneren. Daar is de gemeente in meegegaan.
Het bedrijventerrein is door de ligging tussen de A6 en de Lage Vaart een gebied op zichzelf. Het is de wens om Zuiderpark in 2020 een tweede en rechtstreekse ontsluiting

te geven via de aan te leggen 3e afslag vanaf de A6 naar Lelystad Airport. De gemeente

onderzoekt de mogelijkheden daarvan. Sparreboom: “Dat is voor ondernemers natuurlijk ontzettend interessant, net als de logistieke ontwikkelingen rondom Inditex en Lelystad Airport waar Zuiderpark op mee kan liften.” Directeur Roy van Voorst vult aan: “Die bereikbaarheid speelde zeker mee voor de keuze om hier te bouwen, maar wat deze locatie voor ons vooral interessant maakt, is de bereikbaarheid vanuit de stad. Ideaal voor onze, voornamelijk Lelystadse, medewerkers.”

Constructieve samenwerking

Bij de keuze voor de locatie heeft BModesto veel hulp gehad van de gemeente. Van Voorst: “Ze zochten actief met ons mee en kwamen al snel met deze kavel. “Dat meedenken en -helpen is voor een ondernemer heel prettig en kenmerkt Lelystad”. De constructieve houding van de gemeente wordt onderstreept door Christiaan van Ommeren, projectleider van bouwgroep Groothuis: “door het efficiënte en informele contact met de gemeente komen dingen in Lelystad snel voor elkaar”. Groothuis Bouwgroep, die zowel de bouw verzorgt als verantwoordelijk is voor het ontwerp, is al langer actief in Lelystad. Eerder bouwden ze al voor Vlint, Uxem Foams en Van Peperzeel. Het bouwbedrijf uit Genemuiden heeft Flevoland dan ook als focusgebied. Van Ommeren: “Het werk in de sector heeft hier heel wat jaren stilgelegen, maar sinds begin 2017 gebeurt er in de polder ontzettend veel.”

Stap naar internationaal markt

De kavel waar het nieuwe gebouw van BModesto op komt te staan is nu nog kaal. Een paar bouwketen, een vlag van Groothuis Bouwgroep en een van de opdrachtgever sieren het terrein. De piketpaaltjes zijn inmiddels geslagen en de heimachine kan elk moment arriveren om 387 palen de grond in te stampen. Hendriks en van Voorst kunnen niet wachten tot het klaar is: “Met het nieuwe pand kunnen we er weer even tegenaan en hebben we ruimte om te groeien.” Op de vraag wat de toekomst gaat brengen: “We sluiten een stap richting het internationaal vermarkten van onze producten zeker niet uit.”

BModesto

BModesto levert geneesmiddelen aan ziekenhuizen en apotheken. Ze zijn gespecialiseerd in de zogenaamde parallelle import, waarbij producten in het buitenland worden ingekocht en naar Nederlandse maatstaven, zoals het toevoegen van Nederlandse bijsluiters en etiketten, worden doorontwikkeld en vermarkt.