Geplaatst op 20 december 2018

Farmaceutische groothandel opent nieuw pand aan Minervaweg

Slechts vijf maanden nadat de eerste paal de grond in werd geslagen, is het nieuwe pand van BModesto klaar. Wethouder Sparreboom had de eer het te openen. De 70 medewerkers van de farmaceutische groothandel nemen de komende weken hun intrek in het gebouw. Het 3000m2 grote pand aan de Minervaweg is niet te missen. Kom je vanaf de A6 over de Larserdreef Lelystad binnenrijden, dan zie je het direct aan de linkerkant liggen.

Visitekaartje voor Lelystad

Niet alleen qua ligging van het pand is BModesto het visitekaartje van Lelystad. Ook het ondernemerschap van directeuren Roy van Voorst en Michael Hendriks wordt door de gemeente regelmatig als voorbeeld aangehaald om nieuwe bedrijven te interesseren zich te vestigen in de stad. “Het is een sterk bedrijf met ondernemers die laten zien dat je in en met Lelystad heel goed uit de voeten kunt. Ze zorgen voor werkgelegenheid en hebben daarbij oog voor hun medewerkers”, aldus wethouder Sparreboom.

“Ons team maakt het verschil”

In het gebouw werden voor die medewerkers kosten noch moeite gespaard. Het is ruim opgezet, de nieuwste klimaatbeheersing is geïnstalleerd en de raampartijen en daglichtlampen zorgen voor veel licht. Het zijn slechts enkele voorbeelden. Van Voorst: “we zijn goed voor onze medewerkers. Ons team is namelijk wat ons onderscheidt en van BModesto een sterk bedrijf maakt. We zijn een familiebedrijf, ook in hoe we om gaan met onze mensen.”

Snelheid van de bouwbouw

Hendriks en Van Voorst zijn nog enigszins beduusd van de snelheid waarmee het gebouw uit de grond is gestampt. Van Voorst: “Groothuis bouwgroep beloofde ons in juli dat we voor Kerst hetzijn nog enigszins beduusd van de snelheid waarmee het gebouw uit de grond is gestampt. Van Voorst: “Groothuis bouwgroep beloofde ons in juli dat we voor Kerst het nieuwe pand konden openen. Toen moesten de heipalen nog de grond in! Dat we hier nu staan hadden Michael en ik niet verwacht.” Ondanks het tempo van de bouw kwam de kwaliteit volgens de aannemer nooit in gevaar. Claudi Groothuis, algemeen directeur bij het bouwbedrijf: “dat komt door ons team en onze ervaring. We denken mee vanaf het begin en doen op kantoor al veel voorwerk. Toch gaat zo’n ontwikkel- en bouwproces in Lelystad altijd wel makkelijk, door de prettige en constructieve samenwerking met de betrokken personen van de gemeente Lelystad. Er kan veel en iedereen zit kort op de bal en wil een gezamenlijk doel bereiken, waardoor je snel tot resultaat komt.”

Groei

BModesto vond in de bouwgroep een partner die het tempo waarin de organisatie zelf groeit bij kon benen. Sinds de oprichting in 2014 is BModesto zowel qua medewerkers als omzet elk jaar flink gegroeid. Inmiddels werken er ruim 70 mensen. Een maand geleden nog kreeg de firma uit handen van het Financieel Dagblad de FD Gazellen award voor snelst groeiende bedrijf van Nederland.

Strenge kwaliteitseisen

BModesto levert geneesmiddelen aan groothandels, apotheken en ziekenhuizen. Deze medicijnen worden in andere EU landen ingekocht en onder de grootst mogelijk zorg geselecteerd en vervoerd naar Lelystad. Daar gaat een team aan de slag om de medicijn te herpakken en te voorzien van een Nederlandse bijsluiter. Omdat het over geneesmiddelen gaat, zijn de kwaliteitseisen bijzonder streng. In het nieuwe pand zit dan ook de nieuwste technologie waarmee BModesto de kwaliteit waarborgt.