Geplaatst op 9 augustus 2023

Als toonaangevende specialist in parallel import heeft BModesto een uitgebreide expertise opgebouwd in het importeren van geneesmiddelen uit diverse Europese landen. Deze expertise levert aanzienlijke voordelen op voor apotheken en ziekenhuizen die ervoor kiezen om bij BModesto in te kopen. Wij zijn hierover in gesprek gegaan met Erik Evers van Apotheek De Ringvaart. De concrete voordelen van zijn keuze om met BModesto samen te werken zullen worden belicht in dit artikel. Naast Erik zal ook Manager Apotheken bij BModesto, Hemmo Dankbaar aan het woord komen over zijn bevindingen.

Over Apotheek de Ringvaart
Apotheek de Ringvaart is een klantgerichte farmaceutische onderneming gelegen in het centrum van Zwanenburg. Het team van apothekers en apothekersassistent(e) zet zich volledig in voor het verstrekken van hoogwaardige geneesmiddelen, gezondheids- en thuiszorgartikelen aan patiënten.

Erik Evers, Apotheek de Ringvaart

Altijd een parallelle oplossing
BModesto staat voor het altijd bieden van een parallelle oplossing. Volgens Evers is dit terug te zien in de samenwerking. “BModesto biedt scherp geprijsde parallel en is daar waar mogelijk altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Zij denken ook goed mee met het registreren van nieuwe producten en hebben een breed assortiment.”

Hoewel lastig de exacte impact te bepalen, is het volgens Evers duidelijk dat de inkoop bij BModesto een positieve invloed heeft op de bedrijfskosten. “Het helpt zeker de marge te verbeteren. Meetbaar is het lastig uit te rekenen, maar het is zeker wel significant. Maandelijks krijgen we hier ook een besparingsoverzicht voor de accountant van.”

”Daarnaast heeft de samenwerking met BModesto een positieve invloed op de service en klanttevredenheid van de apotheek. “Door bijvoorbeeld een toegevoegde waarde in beschikbaarheid te bieden voor patiënten met producten als Saxenda” zegt Evers.

Ook zorgt de samenwerking met BModesto volgens Evers voor een betere beschikbaarheid. “Er zijn situaties dat de groothandel het parallel product niet beschikbaar heeft en BModesto wel.” Daarnaast heeft de samenwerking met BModesto een positieve invloed op de service en klanttevredenheid van de apotheek. “Door bijvoorbeeld een toegevoegde waarde in beschikbaarheid te bieden voor patiënten met producten als Saxenda”, zegt Evers.

De toekomst  
In de toekomst voorziet Evers een nog intensievere samenwerking met BModesto. “Zeker in de zin van het maximaliseren van het assortiment. De omzet zou kunnen blijven groeien. Zeker als we kijken naar de beschikbaarheid problemen die er momenteel spelen in Nederland. Eigenlijk is de conclusie als volgt: BModesto zorgt voor een goede marge voor de apotheker en een betere beschikbaarheid voor de patiënt en is een mooie aanvulling op de reguliere groothandel.”

Hemmo Dankbaar (Manager Apotheken) over de toegevoegde waarde van BModesto
Tot slot hebben wij Hemmo Dankbaar (Manager Apotheken bij BModesto) gevraagd wat zijn inzichten zijn betreft de toegevoegde van een parallel import specialist als BModesto. Hemmo; ”Het bestellen en samenwerken met BModesto is in de loop der jaren aan het veranderen. Van het alleen bieden van een goede (aanvullende) marge heeft het zich ontwikkeld tot een meer holistische samenwerking met de apothekers. Wij streven niet meer alleen naar het waarborgen van een aantrekkelijke marge, maar spannen ons tevens in om een cruciale rol te vervullen bij het aanpakken van schaarste aan geneesmiddelen”.

Alle medicatie weer laten leveren door vertrouwde apotheek
”Daarnaast zijn we ook bezig om apothekers te helpen om patiënten die buiten hun eigen apotheek hun medicatie krijgen weer een mogelijkheid te bieden om deze medicatie door hun vertrouwde apotheek te laten leveren” zegt Hemmo. Momenteel worden diverse kostbare geneesmiddelen exclusief via leveranciers verkregen, terwijl deze evengoed efficiënt via de eigen apotheek kunnen worden verstrekt. Apothekers hebben hier vaak geen idee van en BModesto kan hen hier mee helpen.

Hemmo: ”Al met al denk ik dat wij bij BModesto vooral door onze lange ervaring met apothekers, die wij als buitendienst hebben een goede gesprekspartner voor de apotheker kunnen zijn om meer “rendement in de tent” te krijgen om zo de apotheek toekomst bestendig in te kunnen richten”.

Benieuwd naar wat BModesto kan betekenen voor jouw apotheek? Neem vandaag nog contact op met een van onze accountmanagers (Hemmo Dankbaar of Kees van Daatselaar). Zij plannen graag een oriënterend telefoongesprek met je in of komen bij je langs voor een vrijblijvend gesprek. Hun contactinformatie vind je hier.