Geplaatst op 21 november 2022

BModesto klaar voor verdere groei met behoud regie over in- en verkoop

De in Ierland gevestigde Uniphar Group heeft vandaag de overname bekend gemaakt van de BModesto Group, moederbedrijf van onder andere BModesto. De BModesto Group en haar dochterondernemingen worden door de overname eigendom van Uniphar, maar blijven hun activiteiten voortzetten onder de eigen naam.

Uniphar is een wereldwijde partner voor farmaceutische en MedTech-fabrikanten met meer dan €1,9 miljard omzet en heeft klanten in meer dan 160 verschillende landen.

De missie van Uniphar, een betere toegang tot geneesmiddelen voor patiënten in Europa en de rest van de wereld, sluit goed aan op de missie van de BModesto Group, een betere beschikbaarheid, toegankelijkheid en betaalbaarheid van wereldwijde zorgmiddelen.

Wat betekent de overname voor BModesto?
BModesto zet haar activiteiten onder dezelfde naam en met hetzelfde team voort. Michael Hendriks zal zijn huidige rol als Algemeen Directeur voortzetten. Roy van Voorst legt zijn huidige rol als Algemeen Directeur naast zich neer, maar blijft als consultant aan de organisatie verbonden. Bovenal behoudt BModesto de volledige regie over de in- en verkoop om zo optimale inkoopcondities voor de Nederlandse klanten te blijven realiseren. Michael Hendriks, oprichter van de BModesto Group: ‘‘Met de overname verwerven we extra expertise en kennis vanuit Uniphar’s Product Access divisie. Als onderdeel van de Uniphar Group verwachten we een nog grotere bijdrage te kunnen leveren in de beschikbaarheid van geneesmiddelen.’

Wat betekent de overname voor u als partner?
BModesto streeft ernaar om een betrouwbare partner te zijn voor apotheek, poli-apotheek en ziekenhuis en u altijd op het juiste moment te voorzien van kwalitatief hoogwaardige geneesmiddelen. Dit zal met de overname door Uniphar niet anders zijn. Robin Marcus, Directeur Sales en Marketing: ‘Wij blijven onze klanten met hetzelfde team voorzien van een breed portfolio aan medicijnen tegen aantrekkelijke condities en zien in deze overname een kans om extra services te bieden om de toegang tot en beschikbaarheid van moeilijk te verkrijgen geneesmiddelen in Nederland te vergroten.’