Rybrila

Rybrila bevat de werkzame stof glycopyrronium en hoort bij een groep medicijnen die synthetische anticholinergica, quaternaire ammoniumverbindingen worden genoemd. Dit zijn medicijnen die seintjes tussen zenuwcellen blokkeren of minder maken. Doordat zenuwcellen minder of geen seintjes doorgeven, worden de cellen die speeksel maken uitgezet.

Dit medicijn werkt op de speekselklieren om te zorgen dat er minder speeksel
wordt gemaakt. Rybrila wordt gebruikt voor de behandeling van speekselvloed (sialorroe) bij kinderen en jongeren van 3 jaar en ouder. Voor meer informatie over dit middel bekijkt u hier de samenvatting van de productkenmerken (SmPC).

Overige productinformatie:
Download hier het additionele risicominimalisatie materiaal
Download hier de patiƫntenbijsluiter van Rybrila

Rybrila_glycopyrroniumbromide

Bijwerkingen melden?
Zoals elk medicijn kan ook dit medicijn bijwerkingen hebben. Neem contact op met uw arts als u last krijgt van bijwerkingen. Doe dit ook bij bijwerkingen die niet in de bijsluiter staan. U kunt bijwerkingen melden via het Nederlands Bijwerkingencentrum of neem direct contact met ons op.

Bent u een zorgprofessional en wilt u meer weten over dit product?
Rybrila valt onder de handelsvergunning van Clinigen Healthcare B.V.
BModesto B.V. is de exclusieve distributeur van Rybrila in Nederland. Voor vragen en/of interesse in dit product neemt u contact met ons op via rybrila@bmodesto.com.