Geplaatst op 5 juni 2024

BModesto Group, een Nederlandse organisatie die opereert als farmaceutische groothandel, gespecialiseerd in de parallelimport van medicijnen, heeft vandaag de Green Deal Duurzame Zorg 3.0 ondertekend. Met deze stap levert BModesto Group een bescheiden, maar belangrijke bijdrage aan de ambities voor een duurzame zorg.

Het is van groot belang dat de zorgsector collectief verantwoordelijkheid neemt om de CO2-voetafdruk van 7% in de Nederlandse zorgsector te reduceren. Daarom heeft BModesto Group besloten om zich vanaf vandaag, op Wereldmilieudag, aan te sluiten bij de Green Deal Duurzame Zorg 3.0.

De Green Deal is een overeenkomst tussen de Rijksoverheid en diverse partijen om duurzame zorg te realiseren. Deze deal, genaamd Samen Werken aan Duurzame Zorg, wordt gefaciliteerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en ondersteund door de zorgsector. Vanuit een gezamenlijke urgentie en de overtuiging dat verduurzaming van de zorgsector noodzakelijk en haalbaar is, beogen de betrokken partijen met deze Green Deal een onomkeerbare transformatie naar zorg met minimale impact op klimaat, milieu en leefomgeving tegen 2050 te bewerkstelligen.

Daan Brons, General Manager van BModesto Group: “Als belangrijke speler in het leveren van medicijnen aan apothekers, groothandels en ziekenhuizen in Nederland zien we dat duurzaamheid steeds belangrijker wordt. De beste manier om dit effectief aan te pakken is om dit samen te doen, en daarom is de Green Deal Duurzame Zorg zo belangrijk. Het is symbolisch dat we dit op Wereldmilieudag doen en tegelijkertijd een bescheiden stap in onze reis naar een duurzamere zorg. Naast het verbeteren van onze eigen bedrijfsvoering en het verminderen van onze CO2-voetafdruk, willen we ook onze klanten beter informeren om medicijnverspilling tegen te gaan en duurzame zorginitiatieven ondersteunen.”

Green Deal tekenen
Daan Brons, General Manager BModesto Group

Over BModesto Group

BModesto Group is een Nederlandse organisatie die opereert als farmaceutische groothandel, gespecialiseerd in de parallelimport van medicijnen en tevens het moederbedrijf van BModesto, BMmedical, BMclinical, Doncaster Pharma en SynCo pharma. De BModesto Group en haar dochterondernemingen zijn onderdeel van de Ierse Uniphar group en opereren zelfstandig onder eigen naam op de Europese markt.